Naša zgodba

Naša posebnost

Izjemen terroir našega posestva, ki je umeščen med dva nedelujoča vulkana, naravi prijazna obdelava vinogradov in natančno delo v kleti, dajeta našim vinom poseben pečat. Naša jasna vizija je osredotočenost na doseganje optimalne zrelosti ob neoporečno zdravem grozdju, ki ga trgamo in sortiramo ročno. Sodobna tehnologija v kleti nam omogoča da grozdje predelamo v optimalnih pogojih, fermentacijo temperaturno nadzorujemo, po fermentaciji pa vino zorimo, delno tudi na finih drožeh. Vse to nam daje priložnost, da v naravne procese čim manj posegamo. Tako lahko vinu pustimo da se razvija brez našega pretiranega vpliva. Našemu vinu zaupamo.

Naša družina

Naša zgodovina

Rojstvo domačije

Naša domačija je bila zgrajena leta 1925.

1925

Začetki prve generacije

Naši predniki so se na posestvo priselili leta 1945. Zelo uspešna in napredna sadjarsko živinorejska kmetija je v 70 letih prejšnjega stoletja začela propadati.

1945

Prevzem in obnovitev kmetije

Konec osemdesetih je kmetijo prevzel Matija Gjerkeš z ženo Hildo. Domačijo sta vzorno obnovila in ohranila vse značilnosti kmečke hiše zgrajene leta 1925 za kar sta v akciji »Naj kmetija« časopisne hiše Vestnik, leta 1999 prejela prvo nagrado za obnovljeno hišo, še pred tem je bila leta 1996 obnovljena klet v stari hiši razglašena za najlepšo klet na Goričkem.

1987

Zasaditev prve trte

Na legah, kjer so bili prej sadovnjaki smo leta 1992 posadili prve trte Laškega rizlinga, Renskega rizlinga in Chardonnaya. V letih 1996, 1999 in 2009 smo vinograde širili in posadili še Rumeni muškat in Sivi Pinot. S temi sortami delamo še danes.

1992

Prva polnitev

Prve steklenice vina smo napolnili leta 1994.

1994

Začetek nove zgodbe

Leta 2007 je posestvo prevzel Leon Gjerkeš z družino. Z ženo Heleno in sinovoma Dorianom in Maticem so začeli pisati novo zgodbo.

2007

Začetek sodobne vinske kleti

Nova celostna podoba in začetek gradnje nove sodobne vinske kleti.

2011

Nadgradnja našega posestva

Nadgradnja novega objekta s sodobnimi turističnimi sobami in rekonstrukcija dela stare hiše v zajtrkovalnico in kuhinjo s spremljevalnimi prostori.

2022

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.