Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelkov lastniku spletne strani sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za to odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne ustreza zahtevam, napisanim na spletni strani izdelka, gre v tem primeru za uveljavljanje stvarne napake.

Odstop od pogodbe mora kupec pisno in s priloženim računom nakupa sporočiti na elektronski naslov office@gjerkes.com.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec naročene izdelke vrniti ali po pošti poslati na naslov: Leon Gjerkeš – nosilec dopolnilne dejavnosti, Jurčičeva Ulica 7, 2230 Lenart, Slovenija ali na naslov kmetije Fikšinci 49, 9262 Rogašovci, Slovenija. Izdelki morajo biti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave in lastnosti blaga.

Kupcu se za izdelke pri odstopu od pogodbe vrne vplačani znesek ali se mu v enaki protivrednosti pošljejo novi izdelki. Pri odstopu od pogodbe za kupca nastane strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Izdelke je potrebno vrniti lastniku spletne strani najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, je hitro pokvarljiv ali mu je že potekel rok uporabe.

Pritožbe in spori

V primeru nestrinjanja z opravljeno storitvijo oz. morebitnimi drugimi očitanimi nepravilnosti imate možnost vložiti pisno pritožbo. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo na elektronski naslov office@gjerkes.com.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Lastnik spletne strani mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga ves čas obveščati o poteku postopka.

Lastnik spletne strani se zaveda, da je bistvena značilnost sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Lastnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče po sedežu lastnika.

Odveza odgovornosti

Ta spletna trgovina se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da podjetje ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo podjetje kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Informacije

Za morebitne dodatne informacije smo vam vedno na voljo na elektronskem naslovu office@gjerkes.com, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na zastavljena vprašanja ter upoštevali vaše predloge in želje.

Končno določilo

Uporabnik z nakupom potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.gjerkes.com in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za njihovo sporazumno reševanje. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče po sedežu lastnika spletne strani, Leona Gjerkeša. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.